Da li ste znalinajnovijePraktična LolaRadoznala LolaRekli suZabavna Lola

„STICKY“ METODA je nov način prekrivanja nepravilnosti

„Sticky“ metoda podrazumijeva više koraka i različite vrste proizvoda koji će prekriti vaše nepravilnosti na licu „do tačke kada one postanu nevidljive“, kako bi rekla vizažistica koja je kreirala ovaj trend.

Redakcija

buro247.hr

Nakon što smo uredili nokte, naglasili oči maskarom, a prije svega dobro hidratizirali lice i to sve po TikTok receptima, vrijeme je da se riješimo dosadnih nepravilnosti na koži koje nam svako toliko iskoče baš kada ih najmanje trebamo.

Sigurno je svako od nas pokušao sakriti pokoju bubuljicu trackajući se tonom pudera i korektora, ali uvijek bi tokom dana ovo malo zlo provirilo kroz cijelu barikadu koju smo napravili. No, čini se ta TikTok ponovno ima riješenje. Tačnije, vizažistica Mikayla Nogueira koja je obogatila ovu zajednicu za još jedan trend pon nazivom „sticky“ metoda.

„Sticky“ ili na hrvatskom, „ljepljiva“ metoda kreacija je spomenute vizažistice koja kaže da ova metoda prekriva nepravilnosti do tačke kada one postanu praktički nevidljive. Hashtag #thestickymethod ima preko 21 milijun pregleda pa možda ova metoda zaista djeluje.

KAKO METODA FUNKCIONIŠE?

Za početak, upotrijebit ćete neki hidratantni serum koji ostavlja ljepljiv osjećaj na koži. Nakon što ga nanesete, ostavite ga da se osuši na licu. Zatim stavljate jednako tako ljepljiv primer koji će omogućiti da se vaša šminka ravnomjerno i postojano „uhvati“ za kožu. Potom, Nogueira savjetuje da koristite mat korektor i da ga nanosite s ravnom četkicom za što bolje rezultate.

Iskoristite veliku količinu proizvoda na četkicu te ga stavite direktno na bubuljicu ili bilo koju drugu nepravilnost koju želite prekriti. Ovo je opštee pravilo za korektor kako biste dobili potpunu pokrivenost bez korištenja pudera.

Na kraju pustite da se sve osuši dvije do pet minuta. Sušenje se smatra najvažnijim korakom ove metode. Korištenje mat proizvoda će pomoći u procesu, stoga se probajte suzdržati od korištenja kremastih i sjajnih formula jer one klize s kože.

Nemojte blendati korektor već ga pustite da se dobro osuši i zatim preko njega nanesite puder srednje do potpune prekrivne moći. Kako ne biste slučajno uklonili korektor, puder je najbolje stavljati s beauty spužvicom.

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije