PorodicaPraktična Lola

Svi smo ga čekali: Krevetac koji uspavljuje bebe

Svi novopočeni roditelji znaju kako je teško uspavati dijete, a jedna od veoma uspješnih metoda je vožnja bebe u autu. Problem je što zauzeti roditelji često nemaju vremena, da usred noći, krenu na put kako bi njihova beba uplovila u…

Redakcija

Svi novopočeni roditelji znaju kako je teško uspavati dijete, a jedna od veoma uspješnih metoda je vožnja bebe u autu. Problem je što zauzeti roditelji često nemaju vremena, da usred noći, krenu na put kako bi njihova beba uplovila u carstvo snova.

Poznati proizvođač automobila Ford je odlučio pomoći svim umornim roditeljima i konstruisao krevetac koji simulira vožnju auta i uspavljuje dijete. „Motor Dreams“ laganim pokretima simulira vožnju, a uz pomoć ugrađenih zvučnika proizvodi prigušene zvuke motora.

Za potpun ugođaj u vožnji, krevetac je opremljen LED svjetlima koja oponašaju uličnu rasvjetu. Roditelji će krevetac moći kontrolisati putem mobilne aplikacije i uz pomoć pametnog tefefona odvesti bebu na siguran put u san.

Iza projekta, koji je još uvek u fazi razvoja, stoji Alejandro López Bravo iz Španije, a ukoliko se pokaže uspješnim očekuje se da finalni proizvod uđe u serijsku proizvodnju.

Kucica.net

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije