Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Svi razlozi zbog kojih se smijem i nijedan nije “da izgledam ljepše”

Zato što je moj avokado za ručak bio savršeno zreo.

Zato što sam popila tačnu količinu kafe koja me čini budnom i usredsređenom, ali ne i nervoznom.

Prevela: Anja Delić Redakcija

newyorker.com

Zato što sam osvojila prvo mjesto na turniru kada smo kao firma igrali fudbal i kada je Milan iz računovodstva rekao: “Vau, baš si dobro prošla za djevojku!, a drugi kolega mu je uzvratio: “Kako to misliš ‘za djevojku’? Isprašila vas je!” I cijenila sam podršku.

Zato što sam kupila novi grudnjak i takođe sam cijenila tu podršku.

Zato što kada me je šef ponizio zbog moje “predugačke pauze za ručak” koja je zapravo trajala dugo jer sam bila na pregledu kod ginekologa, osjećao se toliko neprijatno kada sam mu rekla da je dao otkaz.

Zato što je moj ginekolog savladao umjetnost zagrijavanja spekuluma.

Zato što Taylor Swift radi na novom album, što znači da možemo da nastavimo koristiti njene tekstove za šifrovane poruke da srušimo patrijarhat.

Jer jednom kada srušimo patrijarhat, mogli bismo vidjeti neku stvarnu promjenu, kao što je novi zakon koji zabranjuje bilo kakve ženske košulje koje su toliko prozirne da moramo da nosimo majicu ispod.

Zato što je moja najbolja drugarica dobila unapređenje koje je potpuno zaslužila.

Zato što je Milan iz računovodstva dobio čudan osip koji je potpuno zaslužio.

Zato što sam poslije posla otišla na trčanje kroz park i vidjela kako nekog tipa udara frizbi u jaja.

Zato što me moj muž pitao gdje želim da idem na večeru, a ja sam rekla: “Hmm, ne znam, gdje želiš ti da ideš?” i umjesto tri sata rasprave rekao je odmah gdje želi.

Zato što sam bila do laktova duboko u činiji sa tjesteninom.

Jer niko nije primjetio da sam tri kriške hljeba stavila u platnenu salvetu i stavila u torbicu.

Zato što je moj tim izgubio na pab kvizu nakon što sam rekla da su to dabrovi zubi koji nikada ne prestaju da rastu, ali momci su bili, kao, “Ne, mislim da rep ima više smisla”, i onda su to poslali kao naš konačan odgovor iako to nije moglo da ima manje smisla.

Ali i dalje sam bila vesela jer sam preživjela čitavu noć, a da mi niko nije dodirnuo donji dio leđa.

Zato što kada sam u toaletu kafića otkrila da sam neočekivano dobila menstruaciju, iznenadno mi je žena iz susjednog toaleta dobacila tampon, na šta sam rekla: “Sestrinstvo putujućeg tampona”, i dugo smo se smijale, a onda me zamolila da joj budem djeveruša na vjenčanju.

Zato što je Milan iz računovodstva rekao: “Izgledala bi ljepše da se smiješ”, a ja sam viknula: “Već sam dovoljno lijepa!!!”, a on se skupio i umro baš tu na trotoaru.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije