AktivizamFeminizamnajnovijePreduzetništvo

BAZAR & YOGA- Vikend za žene

Prošlog vikenda u prelijepom ambijentu novog lokala Kafeterije 5 u Banja Luci održan je jedinstven događaj u našoj državi.

Zašto jedinstven?

Redakcija

Prvo zbog toga što je iza cijelog ovog eventa osnovna namjena podrške jedni drugih. U vremenima kada nas pokušavaju svim silama razdvojiti, mi smo odlučile da se još snažnije podržimo.

KAUR je mladi BH brend odjeće osnovan u maju 2021.godine i organizator je ovog eventa koji je okupio fantastične BH brendove koje su osnovale žene.

Brend je u potpunosti dizajniran i kreiran u BIH. Inspiraciju pronalaze u yogi i u prirodi žene koja je istovremeno i nježna i snažna. Yoga je sastavni dio priče o KAUR i tako je taj cijeli koncept prenešen i na ovaj event.

Kombinacija bazara i yoge čini dodatno ovaj event jedinstvenim. Subotnje jutro je započelo sa yogom i praksom Vinyasa yoge u prelijepom i unikatnom prostoru još uvijek neotvorenog lokala Kafeterije 5. Od 12h je krenuo bazar na kom su svi posjetioci imali priliku da pogledaju, isprobaju, dodirnu i bolje upoznaju sa jedinstvenim proizvodima BH brendova.

Želja je bila da se stanovnici Banja Luke, a i šire, više upoznaju sa svim unikatnim proizvodima koje kreiraju izuzetno sposobne žene koje stoje iza predstavljenih brendova. U nedelju je cijeli event zaokružen sa dirljivim časom Kundalini yoge koji je održan u Padma joga studiju u Banja Luci.

Sav prihod od časova yoge je proslijeđen u dobrotvorne svrhe i to u Sigurnu kuću za žene u Banja Luci.

Sa željom da u ovakvim vremenima pokažemo koliko je  jedinstvo i zajednica neophodno za svakog od nas, okupljen je poseban tim žena poduzetnica koje su predstavile svoje porizvode posjetiocima bazara. Svako je dao svoj doprinos u organizaciji i realizaciji ovog eventa.

Zbog toga ovo nije projekat samo jedne ili dvije osobe, ovo je projekat grupe osoba koje imaju istu namjenu i želju. Svako je autentičan u tome što radi, ali podrška je uvijek svakome potrebna i mi smo to dobile jedna od druge, a to su itekako osjetili i posjetioci bazara koji su se zadržavali u prostoriji ispijajući svoje kafe i uživajući u atmosferi i veći dio dana.

Na bazaru ste imali priliku da okusite REINA likere. Specijalni voćni likeri nastali iz želje da se svaka žena osjeti kao kraljica. Predstavljena su 4 okusa od kojih svaki nosi određene kvalitete žene. A žena koja stoji iza ovoga je moćna Ljiljana Vukelić koja je zaslužna za veliki dio organizacije samog eventa.

Niko nije mogao zaobići TEKNE. To je brend unikatnog porculanskog nakita i upotrebnih predmeta koji su inspirisani prirodom i pejzažima. Ono što biste imali na platnu možete nositi svaki dan. Akademska slikarica koja ručno izrađuje svaki komad je Jana Kuvelja i njena najveća podrška i naša majstorica Mirna Kuvelja.

Neodoljivi mirisi su neprestano privlačili ljude prema Shebek Beauty kutku. To su sapuni koje ćete poželjeti i pojesti koliko dobro mirišu. Ovo su premium proizvodi za njegu kože bazirani na najkvalitetnijim sastojcima.

Ovi proizvodi su sigurno postali dio svačije svakodnevne njege sebe. Ruke Azre Karkin-Spahić su svaki proizvod iskreirale.

Svim damama pridružila se i spisateljica Tanja Spasojević (a.k.a. Belle the Ripper) koju često nazivamo i Rupi Kaur BIH. Na bazaru je održana promocija njene druge zbirke pjesama “Ne pričaj me nikom”, koja piše o svemu onome o čemu drugi ćute. Ovo je zbirka poezije o kojoj ćete itekako željeti svima da pričate. Svaka riječ je ispisana dušom i iskreno vas pogađa u srce.

I naravno tu je bio i KAUR. Brend odjeće koji je inspirisan prelijepim kvalitetima svake žene. Predstavljena je posljednja kolekcija pod tagline-om “Be fierce in being you” kao i prvi KAUR Yoga bag na našem tržištu i premijerno je predstavljen ogrtač za prelaz sezone, proizvod iz najnovije kolekcije KAUR.

Priča o KAUR je priča koju su započele dvije prijateljice duše, Amra Ćorić i Ada Vuk. Želja im je od samog početka da kroz KAUR i yogu grade zajednicu u kojoj svi želimo da živimo.

Posebne zahvale idu ljudima koji stoje iza lokala Kafeterije 5 na povjerenju da nam ustupe prostor koji još uvijek nije zvanično otvoren za publiku. Banja Luka definitivno dobija jedan svjetski restoran u svom centru i jedva čekamo da ga posjetimo uskoro.

Željele smo ovim eventom pokazati kolika je snaga u podršci jedni drugih. Da svaka od nas mora korak napraviti sama, ali kada smo podržane od strane naše zajednice taj iskorak je itekako snažan i pomjera granice naših mogućnosti. Kada jedna od nas raste rastemo i sve.

Duboko smo dirnute cijelim ovim projektom i zbog toga želimo da ovo preraste u običaj i da ovakav jedan projekat prenesimo u sve gradove naše zemlje, pa i šire.

Sami pravimo male korake, zajedno pravimo velike iskorake.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije