najnovijePorodicaPraktična Lola

Čini vam se preteško privući i zadržati pažnju vašeg mališana? Ovo je tehnika koju će obožavati i oni, ali i vi!

Brainobrain akademija za djecu je pravo rješenje.

Riječ je o inovativnom međunarodnom programu razvoja intelektualnih i životnih vještina kod djece uzrasta od 4 do 14 godina.

Redakcija

Roditeljski napori da se privuče i zadrži dječija pažnja su dodatno otežani uz današnju tehnologiju, gdje je bezbroj aplikacija, TV sadržaja i igrica dostupno u svakom trenutku.

Roditelji se sve češće osjećaju kao da gube kontrolu, te da je pažnju njihove djece gotovo nemoguće zadržati.

Kao i za svaki drugi problem, postoji rješenje, tvrdi Katarina Bajrić, voditeljica Brainobrain centra u Banjaluci.

Ova metoda je prepoznata u preko 40 država širom svijeta, a djeci u Banjaluci će biti dostupna od aprila.

Cilj programa je da omogući djeci da uz inovativne tehnike i korištenje abakusa nauče razvijati i koristiti svoje potencijale. Kroz deset do dvanaest nivoa, koliko traje čitav program, djeca steknu osobine i vještine koje bi svaki roditelj poželio.

U čemu je trik?

Uz Brainobrain program potičemo razvoj obje hemisfere mozga, i lijevu i desnu, te na taj način podržavamo razvoj mentalnih i intelektualnih kapaciteta svakog djeteta, kaže nam Katarina.

Čitav program se zasniva na radu djece na abakusu – drevnoj azijskoj tehnici računanja, neurolingvističkom programiranju, te VAK metodi, metodi  istovremenog angažovanja sva tri čula – čula vida, sluha i dodira – u učenju, što omogućava dugoročno memorisanje naučenog gradiva.

Po čemu se razlikujemo od drugih?

Primjena NLP-a u radu sa djecom, kaže Anja Delić, certifikovana trenerica i diplomirani psiholog. “Koliko puta ste čuli za izraz NLP i pitali se o čemu se zapravo radi. Ako ipak kažemo da je NLP skraćenica od Neuro-Linguistic Programming sigurno vam ništa nije jasnije. Ali ako kažemo da NLP podržava emocionalno-socijalni razvoj ličnosti, onda je to već nešto mnogo lakše razumjeti”, kaže Anja.

U radu sa djecom, za NLP kažemo da je to jedan pravac psihologije, gdje koristimo znanja dobijena iz vlastite okoline, iz ponašanja i odnosa drugih ljudi kako bi izgradili bolje i kvalitetnije odnose sa okolinom. Pojasnila nam je da je NLP odličan alat za izgradnju samopouzdanja.

Brainobrain je jedini edukativni program za djecu koji u svom radu koristi NLP tehnike.

Dijete koje je svjesno sebe, svoje okoline, uticaja svog ponašanja i govora na okolinu mnogo će lakše prebroditi periode izazova u školi, nego dijete koje se bori sa svojim samopouzdanjem.

Koje sve vještine djeca razvijaju?

 • Fotografsko pamćenje
 • Brzo usvajanje novih informacija
 • Bolja koncentracija
 • Bolje pamćenje
 • Samopouzdanje
 • Bolje razumijevanje sebe
 • Lakša komunikacija
 • Usmjereno ponašanje
 • Kreativnost
 • Lakše donošenje odluka
 • Liderstvo
 • Multitasking

Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina, časovi se održavaju jednom sedmično, a sa djecom, tokom tri mjeseca, koliko traje jedan nivo, rade licencirani treneri.

Uz samo jedan čas sedmično, i uz 10 minuta svakodnevnog vježbanja kod kuće, djeca postižu bolju koncentraciju i memoriju, brže i samostalnije izvršavaju svoje obaveze i imaju više slobodnog vremena.

Cijeli program je osmišljen tako da se djeca tokom časova dobro zabavljaju i uče, pritom je program dvojezičan, pa djeca steknu i znanje iz engleskog jezika. Nivo i brzina predavanja su prilagođeni svakom djetetu i njegovom predznanju.

Brainobrain akademija u Banjaluci će biti otvorena u aprilu na lokaciji Duška Koščice 38. Upis je već počeo, a roditelji sve potrebne informacije o Brainobrain akademiji mogu pronaći na Instagram instagram.com/brainobrain_banjaluka ili FB stranici facebook.com/brainobrainBL, te slanjem e-maila za sve dodatne informacije na [email protected].

Već trinaest godina Brainobrain uspješno unaprijeđuje i poboljšava živote više od 650.000 djece širom svijeta, a ima 900 licenciranih centara u više od 40 zemalja među kojima su Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Saudijska Arabija, SAD, Švedska, Katar, Kanada, Austrija i brojne druge.

 

Anja Delić, certifikovana

trenerica

Katarina Bajrić, voditeljica

programa

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije