Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Vjerujte dijelu sebe koji vam kaže da nešto nije u redu ili da nešto više nije dobro za vas

Vjerujte dijelu sebe koji vam govori kada nešto treba da se završi.

Dio koji vam govori da morate privesti kraju određeno poglavlje i započeti novo.

Prevela: Anja Delić Redakcija

thoughtcatalog.com

Dio koji vam govori kada je nešto ispunilo svoju svrhu. Vjerujte dijelu sebe koji vas noću budi i gura da izađete iz zone komfora i probate nešto novo. Nešto smjelo. Nešto uzbudljivo. Nešto što će vas vratiti u život.

Vjerujte onom dijelu sebe koji zna da postoji mnogo više od vas. Mnogo više od života. Postoji više od onoga sa čim se zadovoljavate. U vašem životu postoji više od dosade, nelagode i anksioznosti.

Vjerujte onom dijelu sebe koji je gladan obilja, rasta, inspiracije i smisla. Vjerujte dijelu sebe koji vas moli za promjenu. Bilo da je u pitanju novi posao, preseljenje u novi grad, raskidi ili samo istražujete nove navike.

Vjerujte dijelu sebe koji vas moli da ostavite određene stvari iza sebe. Taj dio vas zna da će biti više štete nego koristi ukoliko to ne učinite.

Pratite onaj dio sebe koji vjeruje uprkos svim izgledima da će stvari ići u vašu korist kad skočite u nepoznato. Vjerujte onom dijelu sebe koji vas tjera da prekršite pravila i krenete neutabanim putevima zbog kojih se morate odreći sigurnosti kako bi započeli novu avanturu koja bi vam mogla promijeniti život.

Vjerujte dijelu sebe koji zvuči ludo jer je malo ludila ponekad sve što vam treba da ostvarite svoje najveće snove.

Vjerujte dijelu sebe koji vam kaže da nešto nije u redu ili da nešto više nije dobro za vas, čak i ako je to teško priznati. Vjerujte dijelu sebe koji vas tjera da okončate stvari koje niste spremni da završite jer ovaj dio vas zna je nešto iza ugla bolje za vas, ali morate napraviti malo prostora za to.

Prvo morate biti prazni prije nego što opet budete ispunjeni.

Vjerujte dijelu sebe koji zna kada je vrijeme da krenete dalje, jer taj dio takođe zna šta će vas kretanje dalje naučiti. Nova vrata koja će se otvoriti. Nove prilike koje će se pojaviti kada rizikujete. Stvari koje će doći naći će vas kada priznate sebi da tražite i da ste slobodni.

Vjerujte dijelu sebe koji vam govori kada da odustanete, jer to znači da vas čeka novi početak i duboko u sebi znate da je prošlo predugo otkako se pojavilo nešto zbog čega ste se radovali sutrašnjem danu. Duboko u sebi znate da vam je očajnički potrebna promjena.

Duboko u sebi znate da ne možete živjeti novim životom ako se i dalje držite starog koji vas više ne ispunjava.

Vjerujte dijelu sebe koji zna kada je vrijeme da se oprostite. Dijelu koji možda nema savršen plan za budućnost, ali ima vjeru da nešto veliko dolazi kada jednom počnete koračati ka tome. Kada počnete ići drugim putem kako bi to i pronašli.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije