DogađajiRadoznala Lola

U sjećanje na Draganu Ćosić: “Svaki dan je novi dan, morate sebe da stavite u centar sveta i da vas je baš briga šta ko misli.”

Dragana Ćosić, poznato beogradsko novinarsko ime i autorka kultnog „Beograda noću“ i emisije „Ram“ Studija B, preminula je poslije duge i teške bolesti. Na Studiju B počela je da radi 1996. godine u jutarnjem programu, a vodila je i emisije…

Žana Gauk

Dragana Ćosić, poznato beogradsko novinarsko ime i autorka kultnog „Beograda noću“ i emisije „Ram“ Studija B, preminula je poslije duge i teške bolesti.

Na Studiju B počela je da radi 1996. godine u jutarnjem programu, a vodila je i emisije “Beograde, dobro jutro”, “Beograde, dobar dan”. Četiri godine vodila je i uređivala turistički magazin “Pravim putem”. Uređivala je i dnevni kulturni vodič “Svetionik”, kao i emisiju “Urbazam”.

Dama nevjerovatnog šarma, kako su je zvale kolege i poznanici, oboljela je prije deset godina. Tada je u pitanju bio tumor na dojci. A krajem prošle godine opet joj je dijagnostikovan tumor, ali ovog puta na mozgu. Do posljednjeg dana nije odustajala od života.

Dragana Ćosić, poznato beogradsko novinarsko ime i autorka kultnog „Beograda noću“ i emisije „Ram“ Studija B, preminula je poslije duge i teške bolesti.

„Samo suočavanje nije toliko teško jer ne smete da se predate. Ulog je previše veliki. Imate neprijatelja i znate da morate da se borite. Ni u jednom trenutku nisam htela da sedim i plačem. Imala sam jednu krizu pre mesec dana kada sam bila u strašnom iščekivanju kakvi će biti rezultati nakon multislajs skenera, ali bili su dobri“, govorila je Dragana.

145507_46069039_ff

Foto Story.rs

Jedan od njenih načina borbe s bolešću bila je pozitivna energija, a pomoglo joj je, govorila je, i dobro okruženje.

„To je verovatno uticalo na mene, pa sam izgleda postala pozitivnija, otvorenija i svi kažu da se mnogo više smejem. Ranije sam sve držala u sebi, a sada kad god imam problem, spremna sam da ga podelim. Nisam se svesno promenila, već je to došlo samo od sebe“, isticala je Dragana.

Dama nevjerovatnog šarma, kako su je zvale kolege i poznanici, oboljela je prije deset godina, a krajem prošle godine opet joj je dijagnostikovan tumor, ali ovog puta na mozgu. Do posljednjeg dana nije odustajala od života.

A onda je svima ostavila poruku za život:

„Svaki dan je novi dan, morate sebe da stavite u centar sveta i da vas je baš briga šta ko misli. Imamo ovaj jedan život i hajde da ga živimo najbolje i što duže možemo!

Njen Beograd i kolege opraštaju se od svoje heroine.

„Pamtićemo je kao dragu i upornu osobu, sa pozitivnom energijom. Bila je sjajan kolega i veliki profesionalac, koja je svojom kreativnošću dve decenije bogatila novinarsku profesiju“, saopštio je Studio B.

Dragana Ćosić biće sahranjena danas u Velikoj Drenovi, u blizini Kruševca.

(Naslovna fotografija Blic Žena)

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije