najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaŽivot

Htjela sam da vas podsjetim: Ovih dana ne morate biti najbolja verzija sebe

Vidim, vi opet pod pritiskom.

Autorka Brankica Raković

 

To se uči, polažu se kursevi, to se čita, gleda se sto serija, to se bude mama najbolja na svijetu, to se izmišljaju aktivnosti, takmičimo se u over svemu.

Ludilo od ručka, kreativnosti, novih znanja.

Evo idem na balkon da aplauziram.

OVO NIJE GODIŠNJI ODMOR.

Nije rasterećeno vrijeme u kojem bivamo najbolja verzija sebe, jer kako da budem najbolje išta kad je svijet u svom najgorem izdanju?

Sve je pomjereno, iščašeno, krišom pijemo terapije (od alkohola do tableta, vatever), preispitujemo simptome, uključujemo sve sisteme odbrane koji postoje. Jer ništa nije sigurno u ovom trenutku.

A, vjerujte mi na riječ, neizvjesnost je kurva najveća.

Pa bih da se podsjetimo: trenutno moramo samo dvije stvari: Da ostanemo u kući ko može i ko mora i da sačuvamo ZDRAV RAZUM.

Jer kad sve ove panike, zabrane, ludila, haos, neizvjesnost stane – implodiraćemo. Opet ja iz iskustva.

Što reče jedan pametan čovjek: Što više razuma sačuvam danas više ću ga imati sutra.

Nije lako raditi od kuće, jer djeca jašu po glavi. To je njihov rad od kuće. I zato ne očekujte od sebe neku briljantnost.

Mozak vam je u strahu, kolikom god, i ok je ako nemate koncentracije da gledate kurseve, idete u muzeje, čitate ili bilo šta.

Možda je sad vrijeme za beletristiku i serije sa low iq predznakom. Šta fali?

Ja evo nisam sjajna i nisam sjajno. Imam napade panike. Brinem se. Rasplačem se. Nisam najbolja mama ovih dana. Ne znam ni kako da budem ovih dana.

Ne morate smisliti 2579 aktivnosti s djecom niti se ljutiti na sebe kad se naljutite na njih. Ovih dana je i crtani ok. Daj da preživimo pa ćemo popravljati.

Rutina. Napravite sebi neku rutinu. Sva živa bića vole rutinu.

I ne poredite je s aktivnostima online.

Online se svakako svi prvo kroz filter provuku.

Zamislite kako je medicinskom osoblju, ljudima koji rade na kasama, novinarima koje nikako ne spominjemo i ne aplaudiramo im, poštama i ljudima koji su u raznim štabovima. Oni znaju da ovo nije godišnji.

Pa de da se saberemo i mi.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije