Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

6 savjeta o životu koje bih voljela da sam znala ranije

Da li vi imate nešto da dodate na spisak?

Prevela: Anja Delić Redakcija

instagram.com/ artistic.writers

 

  1. Ne troši toliko vremena pokušavajući da budeš fizički privlačna samo da bi impresionirala svoju simpatiju umjesto da radiš na tom da budeš mentalno privlačna.

Obrazujte se, osvijestite svoje toksične obrasce mišljenja, naučite da se nosite sa svojim nesigurnostima i naučite da budete srećni sami. To je privlačno.

  1. Normaliziraj govoriti “ne”, bez potrebe da se bilo kome opravdavaš.

Ako je neko uvrijeđen zato što ste postavili granice, to je njihov problem. Najbolja težina koju ćete ikada izgubiti je težina mišljenja drugih ljudi o vama.

  1. Nemoj misliti da je definicija zabave za sve ista.

Zabava ne mora da znači alkohol, žurke i druženja. Zabava može biti noć provedena sa samim sobom, uživanje u dobroj knjizi, dubokoumnom razgovoru, šetnji, stvaranju umjetnosti, muzici ili poslu.

Zabava treba da bude tvoja: ti je određuješ.

  1. Prije nego se vjenčaš, razgovarajte o svemu što je za vas bitno.

Razgovarajte o računima, stilovima roditeljstva, kreditima, dugovima, načinima na koje se nosite sa porodicom, koje vrijednosti želite da prenesete djeci, traumama iz djetinjstva, seksualnim očekivanjima, partnerskim očekivanjima, finansijskim očekivanjima, zdravstvenoj istoriji porodice, željama za budućnost, domu iz snova, karijeri, obrazovanju, političkim stavovima i šta god drugo vam padne na pamet.

Ljubav nije dovoljna.

  1. Doba između 15 i 30 godine je zlatno doba tvog života.

Pronađete neke prijatelje, izgubite druge. Pravite greške, ispravljate greške. Padneš, ne uspiješ, naučiš, shvatiš, vratiš se u realnost, izgubiš se u ljubavi, povrijede te. Tokom ovog puta postaješ jači. Zapamti! Ovo su najbolje godine tvog života. Trebalo bi da shvataš razliku između uživanja u životu i destrukcije.

  1. Riješi svoje probleme i traume prije nego što imaš djecu, tako da tvoja djeca ne moraju da riješavaju probleme i traume jer su imali tebe kao roditelja.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije