Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaŽivot

Da li je dobro da se pomirite sa bivšim partnerom?

Istina je da je neke veze teže preboljeti od drugih, stoga se pitamo šta napraviti u situaciji kada bivši partneri ponovo žele da stupe u kontakt.

Prevela: Anja Delić Redakcija

livetheglory.com

U ovakvim situacijama se moramo zapitati da li bi to bilo dobro. Ako ste i vi u sličnoj situaciji, a bivši se ponovo pojavio na sceni, saznajte kako da se nosite sa tim.

Šta da radim ako mi se javi bivši?

Najbolje je da se smirite! Vaš bivši je obična osoba kao i svaka druga, a ne vanzemaljac. Za sada morate saznati zašto vam ponovo pišu i koliko je prošlo od kada ste posljednji put razgovarali. Ovo će vam dati bolju ideju o tome kako da reagujete na situaciju.

Da li želite da se pomirite sa njim? Da li ste ga preboljeli? Da li želite da povratite svoje staro prijateljstvo? Dok odgovarate na ta pitanja, morate da procijenite kako se osjećate. Dođite u kontakt sa svojim emocijama i reakcijama. Možda ćete shvatiti da i dalje gajite osjećanja prema njemu i da se zanosite time.

Dakle, ako razmišljate da se pomirite sa bivšim, razmislite šta može da nastane iz tog ishoda. Međutim, ne pravite nikakve insinuacije. Neka vaš bivši bude taj koji će napraviti prvi potez, uostalom, on je taj koji vas je kontaktirao.

Dakle, prije nego što donesete presudu da se vaš bivši vratio u vaš život, neka on bude taj koji će dokazati svoje prave postupke. U međuvremenu, budite svjesni da vam se vraćaju stara osjećanja i da miješate stvarnost sadašnjosti sa onom iz prošlosti.

Prednosti i mane povratka bivšem

Kao i svaka druga odluka, da ponovo budete zajedno ili da se vratite svojim bivšim, ima mnogo prednosti i mana koje je mudro razmotriti prije nego što odlučite da bilo šta uradite. Pretpostavljamo da se u vama sada možda vrti vrtlog emocija, stoga ćemo vam mi pomoći da ih odredite.

Prednosti pomirenja sa bivšim

  • Ne morate da prolazite ponovo kroz proces upoznavanja: već su imali priliku da vas upoznaju, stoga znaju šta volite, a šta ne.
  • Imate zajedničku prošlost: ljudi koji imaju zajednička sjećanja će mnogo vjerovatnije u budućnosti ponovo biti zajedno zbog radosti koju pruža sjećanje na stara dobra vremena.

Mane pomirenja sa bivšim

  • Ako su raskinuli sa vama, to je bilo sa razlogom: ovo je najvažnije, jer ukoliko su odlučili da prekinu vezu, to je sigurno bilo iz dobrih razloga. A možda je to isti razlog zašto će željeti ponovo da prekinu. Bilo to varanje, dosada, nekompatibilnost…
  • Oživljavanje svađa iz prošlosti: Nemoguće je ne osjećati ogorčenost zbog učinjene štete, pa će se prije ili kasnije sve rane ponovo otvoriti i sukobi među vama mogu postati još gori.
  • Nema ništa novo: Većina parova koji se pomire se vraćaju svojoj staroj rutini. Iz bilo kog razlgoa, veza ponovo stagnira, čineći je ponovo monotonom.

Razlozi zbog kojih se muškarci vraćaju bivšima

Da li vam se desilo da se poslije nekog vremena bivši vrati da stupi u kontakt sa vama? Pa, razlog može biti zato što, uprkos njegovim naporima, nije uspio da nađe bolju. Ili je u nekom trenutku svog dana otkrio da razmišlja o vama i svemu što se dogodilo, a stara osjećanja su počela da cvjetaju.

Uvijek je dobro zapamtiti da su ova osjećanja prema bivšima privremena.

I ne osjećamo ponovo osjećanja prema njima, već naš um reaguje na stare stimuluse koje smo nekada osjećali. Ništa više.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije