Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Jednog dana ćete sresti nekoga ko će imati dovoljno velike ruke da drži svaki vaš dio

Jednog dana, upravo te ruke će uzeti vaše i držati ih kada ste tužni, usamljeni ili zbunjeni, a baš kada budete očekivali da će ih pustiti kao i sve druge koje su bile prije njih, neće.

Prevela: Anja Delić Redakcija

instagram.com

Pogledaćete dole, a te ruke će i dalje biti u vašim rukama. Palac preko palca. Prsti isprepleteni. Dlan pritisnut uz dlan.

Jednoga dana ćete upoznati ljubav koja se oseća tako sigurnom, kao da su napravljeni od iste zvijezde, kao da su oni oduvijek bili dio vas, za koju znam da se ponekad čini skoro nemogućom, jer upravo sada gledam gore u beskonačnu galaksiju na nebu obasjanom mesečinom, ali obećavam, tamo je.

Jednog dana ćete sresti nekoga ko vidi svaki centimetar vašeg bića – dušu, srce, tijelo – i priđe malo bliže da kaže: „Želim više“.

Jednog dana ćete sresti nekoga ko razumije svaki vaš sloj. Nekog ko će polako razmrsiti ove slojeve sa vama vašim tempom, jer ćete jednog dana sresti nekoga ko zna da u ljubavi nema žurbe. Ta ljubav je spora, ljubav je strpljiva.

Jednog dana, neko će voljeti stvari o vama o kojima nikada niste ni razmišljali.

Jednog dana, svaki dio vas za koji ste smatrali da je manjkav biće razlog zašto neko misli da ste lijepi.

Jednog dana ćete sresti nekoga ko se smije sa vama, plače sa vama, priča sa vama dok sunce ne izađe, i kada nestane riječi za izgovoriti, leži budan sa vama u tišini njihovog daha i vašeg, njihovog srca i vašeg.

Jednog dana ćete sresti nekoga ko pamti svaku sitnicu koju im kažete, nekoga ko drži vaše riječi blizu sebe kao blago njihovog srca, kao stihove njihove pesme.

Jednog dana, imaće smisla. Jednog dana ćete razumijeti.

Jednog dana ćete pogledati u sunce, pustiti sunce da vas poljubi u obraze i reći hvala svima onima sa kojima ranije nije išlo.

Jednog dana ljubav će vas odvesti.

Umotaće vas u svoje ruke najtoplijim zagrljajem, ispreplitati svoje tijelo sa vašim i reći: “Zdravo, draga moja. Ovo je ljubav. Dobro došla kući.”

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije