LjudiMjestanajnovijePojave

Oni su nas napustili u 2021: Velikani, hvala vam na svemu

Godinu na izmaku, nažalost, pamtićemo i po odlascima brojnih velikana koji su za sobom ostavili toliko toga, da je nemoguće da ih zaboravimo.

Redakcija

nova.rs

Novica Zdravković

Pop-folk pevač, čiji su život i karijera prošli u senci mnogo poznatijeg brata Tome Zdravkovića, preminuo je od iste zloćudne bolesti. 2005. je održao na Beogradskom sajmu najveći koncert u svojoj karijeri.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Marina Tucaković

Autorka najpopularnijih pesama pop i folk muzike naših prostora, važila je za najvećeg hitmejkera u bivšoj Jugoslaviji, napisavši više od 4.000 pesama, od kojih su mnoge postale vanvremenski hitovi.

Foto: Zoran Lončarević

Merima Njegomir

Porodica joj je branila da peva, ali su talenat i ljubav prema muzici našli svoj put. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od vanvremenskih hitova, kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge. Pevala je pesme na dvadeset stranih jezika.

Merima Njegomir Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Zafir Hadžimanov

Rođen u Kavadarcima u Makedoniji, završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a kompozitorsku i pevačku karijeru gradio je širom ex-Jugoslavije. Voljen i cenjen podjednako u Srbiji i Makedoniji.

Foto: Zoran Lončarević

Zoran Simjanović

Ove godine Simjanović je „odigrao taj tango smrti“. Kultni domaći filmovi „Nacionalna klasa“, „Balkan ekspres“, „Maratonci trče počasni krug“, serija „Grlom u jagode“, možda ne bi bili tako uspešni bez njegove muzike. Zoran Simjanović je tvorac muzike za više od 60 filmova i 50 serija.

Zoran Simjanović Foto:printscreen/K1televizija

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije